reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Karamelizovaný kozí sýr s vinným želé a rozinkami v koňaku

4 porce

  • 400 g kozího sýru s plísní
  • 2 lžíce třtinového cukru

Vinné želé

  • 350 ml moštu z hroznů
  • 10 g plátkové želatiny (6 plátků)

Na podávání

  • 100 g červených hroznů
  • 100 g bílých hroznů
  • 70 g rozinek
  • 4 cl koňaku
  • 4 lístky salátu lollo rosso ochucené dresinkem

Nejprve připravíme želé, nejlépe den předem.

V trošce vlažného moštu necháme nabobtnat želatinu, poté ji přidáme od zbytku moštu v kastrůlku a za stálého míchání zahřejeme, pozor – nevaříme. Když je želatina rozpuštěná, nalejeme ji do vhodné nádoby (mističky), kterou jsme si vyložili potravinářskou folií – to proto, abychom želatinu po ztuhnutí dobře vyjmuli a mohli nakrájet na drobné kostičky.

Rozinky namočíme do koňaku.

Hrozny rozkrojíme napůl a vyjmeme semínka (nebo můžeme použít odrůdu hroznů bez semínek, ovšem k dostání jsou pouze bílé hrozny), přidáme k rozinkám a zlehka promícháme a necháme marinovat v koňaku.

Salát natrháme na kousky a ochutíme ho sladkokyselým dresinkem.
Každou porci kozího sýru posypeme cukrem a cukr svrchu opálíme flambovací pistolí (nebo dáme zapéct do trouby pouze svrchu, aby cukr zkaramelizoval).

Podáváme porci sýru s lístky salátu, malými kostičkami želé, rozinkami a hrozny marinovanými v koňaku.

Zdroj: Karamelizovaný kozí sýr s vinným želé a rozinkami v koňaku; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1646-karamelizovany-kozi-syr-s-vinnym-zele-a-rozinkami-v-konaku/  [On-line 22.11.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.