reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Karamelový krém

6 porcí

  • 22 dkg krystalového cukru
  • 6 dl mléka
  • 1 vanilkový lusk
  • 6 vajec

10 dkg cukru ohříváme v nádobě se silnějším dnem tak dlouho, dokud se nerozpustí a nezačne karamelizovat. Až se cukr zcela rozpustí, přikápneme několik kapek vody. Karamel rozdělíme do šesti menších teplovzdorných misek a necháme vychladnout.

Do mléka vhodíme vanilkový lusk a přivedeme k varu. Cukr rozmícháme se 3 celými vajíčky a se 3 vaječnými žloutky. Do směsi přecedíme mléko a důkladně promícháme. Pomocí lžíce nabereme krém do misek a položíme na plech na pečení.

Na plech nalijeme takové množství vody, aby hladina dosahovala poloviny výše stěny misek. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a 35 až 40 minut necháme odpařovat. Podstatou je, aby krém ztuhl.

Po vytažení z trouby necháme dezert 15 minut odležet.

Před podáváním hotový krém vyklopíme na talířky a zakapeme karamelem.

Zdroj: TV Paprika receptyhttp://tvpaprika.hu/cs/node/3798

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.