Ingredience
- mleté maso 500 g
- česnek 3 stroužky
- vejce 3 kusy
- majoránka 1 špetka
- strouhanka dle potřeby 1 dávka
- eidam 100 g
- menší květák 1 kus
- menší brokolice 1 kus
- cibule 1 kus
- brambory 1 kg
- pažitka 1 svazek
- sůl a pepř 1 špetka
1. Maso dáme do misky, přidáme cibuli nakrájenou najemno, sůl, pepř, česnek, majoránku, jedno vajíčko. Směs rozdělíme na tři díly.
2. Uvaříme si brokolici a květák v osolené vodě doměkka.
3. Do prvního dílu masa přidáme nastrouhaný sýr, vytvoříme karbanátky, které obalíme v trojobalu a usmažíme.
4. Do druhé varianty dáme nasekaný uvařený květák a karbanátky také obalíme v mouce, vajíčku a strouhance a osmažíme.
5. Do třetí varianty přidáme uvařenou brokolici, maso vytvarujeme, obalíme a osmažíme, a všechny karbanátky můžeme podávat s přílohou.
6. Zatímco smažíme karbanátky, uvaříme si brambory, kam poté přidáme pokrájenou pažitku s kusem másla, a rozšťoucháme. Nebo (jako Blanka) brambory scedíme, přidáme máslo a pažitku a dobře uzavřený hrnec pevně uchopíme a pořádně potřepeme.
Zdroj: Karbanátek 3x jinak; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/karbanatek-3x-jinak [On-line 22.06.2013]
Poslední tip, trik či komentář