Suroviny
Karbanátky:
- mleté maso 1 kg
- majoránka
- česnek dle chuti
- kyselé okurky 2 ks
- vejce 2-3 ks
- strouhanka na obalení a zahuštění
- sůl
- pepř
Bramborová kaše:
- brambory 1,5 kg
- strouhaný tvrdý sýr 100 g
- mléko 1 hrnek
Karbanátky: do mletého masa nastrouháme dvě kyselé okurky, přidáme drcený česnek, celá vejce. Osolíme, opepříme, zamícháme a vypracujeme karbanátky, které obalím ve strouhance a osmažím v oleji na pánvi z obou stran.
Bramborová kaše: uvaříme brambory, rozšťoucháme, přidáme máslo, mléko a nakonec zamíchám do kaše tvrdý strouhaný sýr. Karbanátky podáváme s bramborovou kaší se sýrem a s kyselou okurkou.
Zdroj: Karbanátky s bramborovou kaší; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/karbanatky-s-bramborovou-kasi [On-line 13.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář