Ingredience pro přípravu receptu:
- 500 g – mleté maso
- 200 g – lesní houby
- 150 g – tučnější sýr
- 2 lžíce – hrubá mouka
- 150 ml – mléko
- 2 špetky – sůl
- 2 špetky – pepř
- 3 kusy – rozšlehané vejce
- olej na smažení
- 1 kg – brambory
- 6 stébel – pažitka
- 1 ořech – máslo
Houby očistíme a nasekáme najemno. V míse smícháme mleté maso, nastrouhaný sýr, hříbky, mouku a mléko. Osolíme, opepříme a vše dobře zpracujeme.
Do hrnce dáme vařit brambory. Neloupeme, jen dobře omyjeme.
Z masové směsi tvarujeme bochánky a obalujeme je v rozšlehaných vejcích a poté ve strouhance. Před smažením uděláme uprostřed každého bochánku malý důlek, zabráníme tím jeho nafouknutí.
Měkké brambory scedíme, rozpůlíme, přidáme kousek másla a dáme stranou. Pažitku nakrájíme.
V hluboké pánvi rozpálíme větší množství oleje a karbanátky v něm dozlatova osmažíme (asi 4 minuty po každé straně). Podáváme s vařenými brambory s pažitkou.
Zdroj: Karbanátky s houbami; Když vaří táta TV Prima http://www.kdyzvaritata.cz/karbanatky-s-houbami.html [On-line 25.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář