reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Karlovarské knedlíky s krkovicí a špenátem

Suroviny

  • sůl
  • vepřová krkovice 5 plátků
  • kmín
  • česnek dle chuti
  • mražený špenát 1 ks

Karlovarské knedlíky

  • mléko 500 ml
  • muškátový květ špetka
  • tuk na pečení
  • vejce 5 ks
  • hrubá mouka 300 g
  • bílé pečivo 800 g
  • sůl špetka
  • petrželka 30 g

Pekáč vymažeme tukem. Do pekáče vložíme plátky krkovice. Posolíme, okmínujeme, potřeme prolisovaným česnekem a pečeme pozvolna asi hodinu do změknutí. Během pečení maso obracíme a podléváme vodou.
Špenát nerozmrazujeme, necháme ho na mírném ohni za stálého míchání rozpustit v hrnci. Přidáme dva stroužky česneku utřeného se solí.
Karlovarský knedlík: Bílé pečivo nakrájíme na kostičky a necháme proschnout, poté navlhčíme mlékem. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky, do žloutků přidáme mléko, špetku muškátového květu, sůl, mouku a vytvoříme hladké těstíčko. Do nakrájených kostiček přidáme nasekanou čerstvou petrželku, těstíčko, lehce promícháme, na konec opatrně vmícháme sníh z ušlehaných bílků. Připravené knedlíkové těsto tvarujeme pomocí potravinářské fólie do tvaru knedlíku. Fólii na několika místech propíchneme opatrně vidličkou a vaříme zhruba 18-20 minut.

Zdroj: Karlovarské knedlíky s krkovicí a špenátem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/karlovarske-knedliky-s-krkovici-spenatem  [On-line 14.09.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.