reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kartáče

4 porce

Masová náplň

  • 500 g mletého masa (vepřové, hovězí, uzený bok)
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • kmín
  • mletý pepř
  • sůl
  • 1 vejce

Do pánve dáme vypéct nejprve mletý uzený bok, na něm osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a drcený česnek, přidáme kmín, osmahneme, vmícháme mleté vepřové, osmahneme, poté hovězí, opět opečeme, ochutíme pepřem a solí, odstavíme a vmícháme vejce.

Bramborové těsto

  • 700 g brambor vařených ve slupce
  • 300 g syrových brambor
  • asi 250 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • sůl
  • 100 g uzené slaniny na podávání

Polovinu syrových brambor nastrouháme najemno a polovinu nahrubo (kvůli chuti a textuře) a vymačkáme z nich vodu.

Vařené brambory nastrouháme najemno.

Nastrouhané brambory smícháme spolu s moukou a vejcem, osolíme a vypracujeme těsto.

Z těsta tvarujeme placičky, plníme je masem, dobře uzavřeme a uvaříme v osolené vodě.

Po vyjmutí je po délce rozkrojíme a podáváme je s vypečenou slaninou.

Zdroj: Kartáče; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1627-kartace/  [On-line 03.10.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.