4 porce
- 1 kg kaštanů
- 2 vejce
- 2 dl zakysané smetany
- 1 litr masového vývaru
- rum
- rozinky
Kaštany upečeme, zabalíme do vlhké utěrky a necháme je několik minut odležet, budou se tak snadněji loupat. Očištěné kaštany rozmačkáme, ale můžeme je i nahrubo umlít.
Masový vývar přivedeme k bodu varu a vhodíme do něj kaštany. Připravíme zahuštění polévky: v zakysané smetaně rozmícháme dva vaječné žloutky. Až se polévka začne opět vařit, nabereme několik polévkových lžic a přimícháme do smetany s vajíčky. Touto směsí polévku zahustíme.
Před podáváním přidáme do polévky rozinky, které jsme předtím nechali namočené v rumu.
Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3813
Poslední tip, trik či komentář