reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kaštanová polévka

4 porce

  • 1 kg kaštanů
  • 2 vejce
  • 2 dl zakysané smetany
  • 1 litr masového vývaru
  • rum
  • rozinky

Kaštany upečeme, zabalíme do vlhké utěrky a necháme je několik minut odležet, budou se tak snadněji loupat. Očištěné kaštany rozmačkáme, ale můžeme je i nahrubo umlít.

Masový vývar přivedeme k bodu varu a vhodíme do něj kaštany. Připravíme zahuštění polévky: v zakysané smetaně rozmícháme dva vaječné žloutky. Až se polévka začne opět vařit, nabereme několik polévkových lžic a přimícháme do smetany s vajíčky. Touto směsí polévku zahustíme.

Před podáváním přidáme do polévky rozinky, které jsme předtím nechali namočené v rumu.

Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3813

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.