Ingredience
- 300 g jedlých kaštanů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 40 g másla
- 1 lžička sušeného zázvoru
- Špetka muškátového oříšku
- 700 ml zeleninového vývaru
- Hrst rukoly
- Pečivo
- Mletou skořici
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
- Zakysaná smetana
Česnek nakrájíme na tenké plátky, cibuli nadrobno. Oboje začneme restovat na rozehřátém másle. Hned přidáme kaštany v celku, po chvíli zázvor a nastrouhaný muškátový oříšek. Podlijeme zeleninovým vývarem, chvilku povaříme, rozmixujeme a osolíme.
Servírovat můžeme tak, že do středu talíře na polévku dáme dáme rukolu, kolem dokola krutony a navch noček smetany.
Krutony
Toastový chléb nakrájíme na kostičky. Máslo rozehřejeme, přidáme skořici, a začneme restovat kostičky chleba. Rukolu natrháme, osolíme a v misce
Zdroj: Kaštanová polévka; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2182-kastanova-polevka/ [On-line 31.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář