4 porce
- 5 dl smetany na šlehání
- 1 kávová lžička želatiny
- 2 vaječné žloutky
- 1 balíček vanilkového cukru
- 5 dkg cukru
- 2 dl meruňkové marmelády (pokud možno domácí)
- 1 dl meruňkovice
- nakrájené pražené mandle
Želatinu smícháme se 2 dl smetany, 2 vaječnými žloutky, vanilkovým cukrem a s cukrem. Za stálého míchání vaříme nad vodní parou při teplotě asi 80 stupňů. Směs necháme vychladnout a vmícháme do ní polovinu připraveného množství meruňkovice. Ze zbylé a dobře vychlazené smetany ušleháme šlehačku, kterou přimícháme k připravené směsi. Vzniklý krém nalijeme do misek a dáme ztuhnout do ledničky. Meruňkovou marmeládu smícháme s druhou polovinou meruňkovice a nalijeme na krém. Zdobíme praženými mandlemi.
Zdroj: TV Paprika Učíme se vařit http://tvpaprika.hu/cs/node/3654
Poslední tip, trik či komentář