reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kečkemétský meruňkový krém

4 porce

  • 5 dl smetany na šlehání
  • 1 kávová lžička želatiny
  • 2 vaječné žloutky
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 5 dkg cukru
  • 2 dl meruňkové marmelády (pokud možno domácí)
  • 1 dl meruňkovice
  • nakrájené pražené mandle

Želatinu smícháme se 2 dl smetany, 2 vaječnými žloutky, vanilkovým cukrem a s cukrem. Za stálého míchání vaříme nad vodní parou při teplotě asi 80 stupňů. Směs necháme vychladnout a vmícháme do ní polovinu připraveného množství meruňkovice. Ze zbylé a dobře vychlazené smetany ušleháme šlehačku, kterou přimícháme k připravené směsi. Vzniklý krém nalijeme do misek a dáme ztuhnout do ledničky. Meruňkovou marmeládu smícháme s druhou polovinou meruňkovice a nalijeme na krém. Zdobíme praženými mandlemi.

Zdroj: TV Paprika Učíme se vařit http://tvpaprika.hu/cs/node/3654

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.