reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kikinčin mini štrůdl s překvapením

Suroviny

  • Domácí listové těsto:
  • hladká mouka 500 g
  • Hera 1 ks
  • bílý jogurt 1 kelímek
  • sůl 1 špetka

Na náplň:

  • jablko 6 ks
  • moučkový cukr
  • skořice

Na zmrzlinu:

  • smetana ke šlehání 500 ml
  • cukr moučka 350 g
  • mléko 100 ml
  • vanilkový lusk 2-3 ks
  • vanilkový cukr 2 sáčky
  • žloutek 12-14 ks

Ingredience na těsto smícháme dohromady, necháme chvilku odpočinout. Mezitím si oloupeme jablíčka a nastrouháme nebo nakrájíme. Z těsta uválíme plát a vykrojíme čtverce o velikosti asi 10 na 10 cm. Do nich položíme jablíčka, skořici a cukr, zabalíme a položíme na plech zabalenou částí dolu. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme cca 15 minut. Na závěr potřeme vajíčkem. Hotové posypeme cukrem a skořicí.

Zmrzlina: Žloutky utřeme s oběma cukry do světlé pěny. Vanilkovou dužinu povaříme v mléce smíchaném se smetanou. Pak vše přecedíme do žloutkové pěny a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Vychladlou směs v misce vložíme do mrazáku asi na 2 hodiny. Dezert podáváme na talířku společně. Zmrzlina je v samostatné mističce. Na dochucení můžeme přidat domácí šlehačku.

Zdroj: Kikinčin mini štrůdl s překvapením; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kikincin-mini-strudl-s-prekvapenim  [On-line 06.12.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.