4 porce
- 800 g kapřích podkov
- 6 lžic olivového oleje
- 3 lžíce medu
- 1 lžíce balzamikového octa
- 2 lžíce světlé sójové omáčky
- 1 lžíce mletého zázvoru
- 1 lžíce citronové šťávy
- mletý pepř
- sůl
- 1 lžíce bílých sezamových semínek
Z oleje, medu, octa, sójové omáčky a zázvoru připravíme marinádu, dochutíme citronem, pepřem a solí. Do této emulze naložíme kapří maso alespoň na jednu hodinu.
Maso grilujeme, na talíři sypeme nasucho opraženým sezamovým semínkem, podáváme s pečivem.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10266698363-07.06.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=785
Poslední tip, trik či komentář