reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kohout na červeném víně

Ingredience

  • kohout 1 kus
  • suché červené víno 700 ml
  • slanina 250 g
  • hladká mouka 1 lžíce
  • koňak 5 cl
  • olej 4 lžíce
  • šalotka 10 kusů
  • mrkev 200 g
  • bylinky (petrželová nať, bobkový list, tyminán) 1 svazek
  • česnek 3 stroužky
  • vývar 400 ml
  • žampiony 250 g
  • sůl a pepř 1 špetka

1. Do marinády z červeného vína dáme mrkev, cibule, svazek bylinek, pepř a sůl. Na dvanáct hodin do ní naložíme kohoutí stehna. Poté maso vyjmeme a marinádu přecedíme.

2. Z odřezků kohouta uděláme drůbeží vývar.

3. Marinované kousky kohouta lehce osmažíme na oleji, přidáme zeleninu z marinády a restujeme ještě pět minut. Zaprášíme moukou a za stálého míchání necháme mouku opražit. Podlijeme koňakem. Pak přidáme přecezenou marinádu a vývar a vaříme zhruba dvě a půl hodiny.

4. Zatímco se kohout dusí, na pánvi rozpustíme jemně nakrájenou slaninu, na níž osmažíme osolené a opepřené plátky žampionů. Houby ve finále přidáme ke kohoutovi a ještě pět minut povaříme.

5. Dochutíme omáčku a podáváme s vařeným bramborem, který ozdobíme petrželkou. Francouzi si klidně dají jen bagetu.

Zdroj: Kohout na červeném víně; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kohout-na-cervenem-vine [On-line 22.09.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.