reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kohout na víně

Potřebujeme:

  • ½ kohouta,
  • 1 l červeného vína,
  • 50 g špeku,
  • 10 žampionů,
  • 5 šalotek,
  • 3 stroužky česneku,
  • 3 lžíce hladké mouky,
  • 4 lžíce másla,
  • 2 bobkové listy,
  • 2 plátky citrónu,
  • čerstvou petržel,
  • tymián, rozmarýn,
  • lžičku cukru,
  • sůl, pepř

Příloha:

  • ½ kg brambor,
  • 3 jarní cibulky,
  • 2 lžíce másla,
  • strouhanku, sůl

Dvě lžíce másla rozpustíme v hrnci, přidáme rozčtvrcenou šalotku, proužky špeku, přepůlené žampiony a 5 minut restujeme, poté směs vyndáme. Porce kohouta osolíme, poprášíme moukou a opékáme na másle. Přidáme česnek, bobkové listy, citrón, svázanou petržel s tymiánem a rozmarýnem, zalijeme vínem, osolíme. Přiklopíme, zavaříme a po ½ hodině dáme do trouby na 130 °C a pečeme 1,5 až 2 hodiny.

Poté kohouta vytáhneme, přidáme směs a pečeme ještě 10 – 15 minut.

Brambory uvaříme a rozmačkáme. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibulku a necháme změknout. Směs vmícháme do brambor. Na másle osmažíme strouhanku dozlatova a posypeme jí šťouchané brambory.

Zdroj: Kohout na víně; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/kohout-na-vine.html [On-line 23.04.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.