- 2 menší kuřátka
- 500 g mrkve
- 5 cibulí
- 1 palice česneku
- pár žampionů
- tymián
- bobkový list
- 2 lahve dobrého červeného vína (není dobré šetřit na kvalitě)
- sůl a pepř
- 1 lžíce másla
- 80 g mouky
- 1 lžíce neslazeného kakaa
Naporcujeme kuřátka na čtvrtiny. (Osobně je mám raději stažená a vykostěná.) Nakrájenou mrkev, cibuli, česnek, bylinky a kousky kuřete vložíme do velké mísy, zalijeme vínem a necháme 48 hodin marinovat. Poté kuřecí kousky vyjmeme a necháme okapat. Kuřátka následně obalíme v mouce a opečeme asi 10 minut po každé straně na másle. Maso osušíme a dáme stranou.Vyjmeme z marinády zeleninu a přendáme ji do hrnce po drůbeži. Rychle orestujeme, zasypeme kakaem, přidáme kuřátka a zalijeme marinádou. Necháme pomalu probublávat 1 až 2 hodiny. Poté vyjmeme kousky kuřátek a odložíme je do předehřáté trouby. Omáčku propasírujeme a dochutíme. Na předehřáté talíře položíme kousky kuřátek a přelijeme trochou omáčky. Můžeme dozdobit rychle orestovanými žampiony. Podáváme s pečivem, případně s bramborovým pyré.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kohoutek-na-vine [On-line 3.12.2010]
Poslední tip, trik či komentář