reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kohoutek na víně (Coq au vin de Bourgogne)

  • 2 menší kuřátka
  • 500 g mrkve
  • 5 cibulí
  • 1 palice česneku
  • pár žampionů
  • tymián
  • bobkový list
  • 2 lahve dobrého červeného vína (není dobré šetřit na kvalitě)
  • sůl a pepř
  • 1 lžíce másla
  • 80 g mouky
  • 1 lžíce neslazeného kakaa

Naporcujeme kuřátka na čtvrtiny. (Osobně je mám raději stažená a vykostěná.) Nakrájenou mrkev, cibuli, česnek, bylinky a kousky kuřete vložíme do velké mísy, zalijeme vínem a necháme 48 hodin marinovat. Poté kuřecí kousky vyjmeme a necháme okapat. Kuřátka následně obalíme v mouce a opečeme asi 10 minut po každé straně na másle. Maso osušíme a dáme stranou.Vyjmeme z marinády zeleninu a přendáme ji do hrnce po drůbeži. Rychle orestujeme, zasypeme kakaem, přidáme kuřátka a zalijeme marinádou. Necháme pomalu probublávat 1 až 2 hodiny. Poté vyjmeme kousky kuřátek a odložíme je do předehřáté trouby. Omáčku propasírujeme a dochutíme. Na předehřáté talíře položíme kousky kuřátek a přelijeme trochou omáčky. Můžeme dozdobit rychle orestovanými žampiony. Podáváme s pečivem, případně s bramborovým pyré.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kohoutek-na-vine [On-line 3.12.2010]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.