Potřebujeme:
Na korpus:
- 100 g hladké mouky
- 80 g krupicového cukru
- 3 vejce
- 1 balíček vanilkového cukru
Na náplň:
- 250 g mascarpone
- 100 g moučkového cukru
- 100 ml smetany ke šlehání
- 2 kiwi
- 1 balíček vanilkového cukru nebo polovinu lžičky vanilkové esence
Na dohotovení:
- 100 g kokosu
- 1 kiwi na ozdobení
Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem do pěny. Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem na pevný sníh. Pak obě hmoty lehce spojíme a vmícháme prosátou mouku. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 10 minut. Po upečení sundáme z horkého plechu a na pečícím papíře necháme vychladnout. Mascarpone smícháme s cukrem a vanilkou. Pak vmícháme vyšlehanou šlehačku.
Z vychladlého korpusu opatrně odtrhne papír a korpus přendáme na čistý pečící papír. Povrch potřeme dvěma třetinami krému a na krém rozložíme oloupané na plátky nakrájené kiwi. Pomocí papíru stočíme do rolády a roládu necháme pevně zabalenou v papíře. Uložíme do chladničky. Po ztuhnutí rozbalíme z papíru a povrch potřeme zbylým krémem. Obalíme v kokosu a ozdobíme plátky kiwi.
Zdroj: Kokosová roláda; TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/kokosova-rolada-6-5.html [On-line 08.05.2015]
Poslední tip, trik či komentář