4 porce
- 50 dkg mletých sušenek
- 20 dkg práškového cukru
- 3 polévkové lžíce kakaového prášku
- 3 polékové lžíce vanilkového cukru
- 3 dl mléka
- 1 dl rumu
Náplň:
- 25 dkg másla
- 15 dkg práškového cukru
- 15 dkg strouhaného kokosu
- 0,5 dl rumu
- 5 dkg vanilkového cukru
- 2 dkg bílých lanýžů (sbíraných v maďarské písečné půdě)
Ze sušenek, práškového cukru, vanilkového cukru, kakaového prášku, mléka a rumu uhněteme kompaktní hmotu.
Ingredience potřebné k výrobě náplně dáme do mísy, smícháme je, dobře propracujeme a nastrouháme do nich bílé lanýže.
Obě základní hmoty rozdělíme na čtyři stejné části.
Kakaové těsto vyválíme na prkénku posypaném strouhaným kokosem do obdélníkového tvaru a na tloušťku asi 3 mm. Na tomto obdélníku rovnoměrně rozprostřeme kokosovou náplň, načež těsto opatrně svineme. Vložíme je do ledničky a necháme ztuhnout.
Před podáváním roládu nakrájíme.
Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3743
Poslední tip, trik či komentář