Potřebujeme:
- 7 vajec,
- 55 dkg cukru ,
- 10 dkg strouhaného kokosu,
- 6 dkg polohrubé mouky,
- 2 lžíce kakaa,
- 25 dkg másla,
- 1 heru,
- 2 čokolády na vaření
7 bílků a 30 dkg cukru vyšleháme do tuhého krému, přidáme kokos, polohrubou mouku a zamícháme. Pečeme na vymazaném plechu na 200 °C asi 20 minut. Vyklopíme a vychladíme.
7 žloutků smícháme s 25 dkg cukru, kakaem a zahříváme v parní lázni, až začne probublávat. Vychladlý krém natřeme na kokosový korpus.
V hrnci zahřejeme čokoládu s rostlinným tukem a vychladlou polevou dezert potřeme.
Zdroj: Kokosový dezert s pařížským krémem; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/kokosovy-dezert-s-parizskym-kremem.html [On-line 07.05.2013]
Poslední tip, trik či komentář