Ingredience
- 100 g pohankové mouky
- 3 g sušeného droždí
- 1 vejce
- ½ lžičky cukru
- 120 ml teplého mléka
- Přepuštěné máslo
- 60 g zakysané smetany
- 50 g jiker lososovitého pstruha
- Kopr
Mléko osladíme a v rendlíku lehce zahřejeme. V míse mezitím promícháme mouku, droždí a cukr. Přidáme vejce a mléko a uhněteme těsto, které necháme 10 minut vykynout. Poté začneme opékat bliny, ideálně v pánvi na lívance. Servírujeme s jikrami a smetanou.
Zdroj: Koktejlové bliny; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2346-koktejlove-bliny/ [On-line 31.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář