reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Koláč mascarpone

Korpus

  • 150 –200 g sušenek Lotus (mohou být i jiné máslové, případně karamelové)
  • 100 g másla

Náplň

  • 750 g mascarpone
  • 150 g cukru
  • šťáva z 1 citronu
  • 4 vejce
  • vanilkový lusk, případně vanilkový cukr

Sušenky rozdrtíme válečkem nebo v mixéru a smícháme s měkkým máslem. Dortovou formu vymažeme a nasypeme do ní rozdrcené sušenky s máslem. Vytvarujeme na dno a trochu i na okraje formy. Zapečeme 5 minut v troubě.

Smícháme mascarpone a ušlehané žloutky s cukrem a vanilkou (vanilkový cukr). Bílky vyšleháme v tuhý sníh a jemně zapracujeme do těsta. V této fázi zapomeňte na kuchyňskou techniku. Přidáme šťávu z vymačkaného citronu a opatrně mícháme, dokud se nám nevytvoří kompaktní hmota. Krém nalijeme na sušenkový korpus a necháme jej chvíli stát. Poté dáme asi na hodinu péct do vyhřáté trouby na 160 stupňů. Po vychladnutí můžeme podávat, případně ještě připravit polevu z rozmixovaného čerstvého ovoce. Nebo použít směs višní, trochy ovocného sirupu a pár plátků želatiny. Získáme tak jinou variantu  tohoto výborného koláče.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kolac-mascarpone [On-line 3.12.2010]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.