Ingredience:
- 1,5 kg jablek
- 250 g krupicového cukru
- 2 lžičky mleté skořice
- 8 hřebíčků
- svazek máty
- 80 ml rumu
Drobenka
- 125 g másla
- 150 g krystalového cukru
- 200 g polohrubé mouky
- 1 vejce
Z jablek odstraníme jádřince a nakrájíme je na kostky. Smícháme s cukrem, skořicí, drceným hřebíčkem a sekanou mátou. Nasypeme do pekáče a pečeme na 250 °C cca 20 minut.
Změklé máslo smícháme s cukrem, moukou a dvěma vejci.
Pečená jablka zalijeme rumem a posypeme drobenkou. Pečeme na 200 °C dorůžova.
Zdroj: Koláč s karamelizovanými jablky; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1493-kolac-s-karamelizovanymi-jablky/ [On-line 11.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář