reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Koláč s parmazánem

Na 8 kousků si připravíme:

  • 350 g chlebové střídy
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 250 g sýra ricotta (nebo lučiny)
  • 120 g strouhaného parmazánu
  • 3 vejce
  • 8 lžic smetany (33%)
  • sůl
  • svazeček bazalky
  • špetku drceného pepře
  • 600 g rajčat
  • parmazánové hoblinky na ozdobení

Střídu bílého chleba nejprve po částech rozmixujeme na drobečky. Ty potom smícháme se čtyřmi lžícemi olivového oleje a rovnoměrně jimi vyložíme malou dortovou formu o průměru přibližně 23 cm.

V misce promícháme sýr ricotta s parmazánem, přidáme všechna vejce, smetanu, sůl podle chuti, nasekanou bazalku, drcený pepř a vše rozšleháme. Tuto směs rozprostřeme na připravený chlebový korpus a dáme péct do trouby vyhřáté na 190 °C.

Rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka. Přibližně po 20 minutách pečení koláče rozložíme na jeho povrch plátky rajčat a necháme péct ještě dalších 20 minut. Hotový koláč necháme vychladnout. Před podáváním jej ozdobíme hoblinkami parmazánu a čerstvými nebo sušenými bylinkami.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.