reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Medailonky s nivou

Pro 4 osoby si připravíme:

  • 600 g telecí kýty
  • 1 lžičku soli
  • špetku čerstvě drceného pepře
  • 2 lžíce másla
  • 120 g nivy
  • 2 Lžíce oleje
  • 2 větší rajčata
  • 1/2 Lžičky provensálského koření
  • 200 ml červeného vína
  • 1 Lžičku cukru
  • 2 hřebíčky
  • 100 g cibule šalotky

Maso nakrájíme na plátky (8 až 12), lehce je naklepeme, osolíme, opepříme a necháme asi 5 minut odležet.

Mezitím ušleháme změklé máslo, po částech k němu přidáme nastrouhanou nivu a vyšleháme na hustou pěnu, kterou dáme na chvíli do chladničky.

Na pánvi rozpálíme olej a medailonky z každé strany asi 3 minuty opékáme. Hotové maso dáme na nahřátý talíř a uchováme v teple. Rajčata nakrájíme na silnější plátky, posypeme je provensálským kořením a krátce opečeme po obou stranách.

Víno dochutíme hřebíčkem a cukrem, vložíme šalotku a asi 8 minut na mírném ohni povaříme.

Na opečené plátky rajčat položíme medailonky. Pak na ně nastříkáme pěnu z nivy. Podáváme se šalotkou ve víně a s pečenými petrželovými bramborami.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.