reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Koláčky z candáta s aioli z kaffirových lístků

2 porce

Ingredience

  • 350 g ořezů z candáta
  • 1 menší cibule
  • 150 ml smetany
  • 2 vejce
  • 1 lžíce škrobu
  • Sůl
  • Pepř
  • 30 g rozpuštěného másla
  • 2 lžíce nasekaného koriandru
  • 1 kávová lžička nasekané chilli papričky
  • 3 lžíce přepuštěného másla – předpřipravit jednu směs a nechat odležet

Na aioli:

  • 2 lžíce mražených kaffirových lístků
  • 250 ml rostlinného oleje
  • 1 žloutek
  • 1 kávová lžička dijonské hořčice
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej z kaffirových listů
  • Limetová šťáva z 1 limety

Rybí maso umeleme a dáme do mísy. Nakrájíme si cibuli a spolu se smetanou, vejcem, solamylem a rozpuštěným máslem přidáme k masu. Rychle nasekáme koriandr a chilli papričku. Přidáme do směsi a pečlivě promícháme. Směs necháme v lednici odležet 30 minut.

Poté si ze směsi vytvarujeme placičky. Pánev vyložíme pečícím papírem a na něm rozpustíme přepuštěné máslo. Vkládáme placičky a opékáme.

Mezi tím si uděláme speciální majonézu. Do misky dáme žloutek a hořčici. Šleháme a pomalu vléváme olej, až vznikne hustá emulze. Dochutíme solí a limetkovou šťávou.

Zdroj: Koláčky z candáta s aioli z kaffirových lístků; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1668-kolacky-z-candata-s-aioli-z-kaffirovych-listku/ [On-line 19.01.2014]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.