2 porce
Ingredience
- 350 g ořezů z candáta
- 1 menší cibule
- 150 ml smetany
- 2 vejce
- 1 lžíce škrobu
- Sůl
- Pepř
- 30 g rozpuštěného másla
- 2 lžíce nasekaného koriandru
- 1 kávová lžička nasekané chilli papričky
- 3 lžíce přepuštěného másla – předpřipravit jednu směs a nechat odležet
Na aioli:
- 2 lžíce mražených kaffirových lístků
- 250 ml rostlinného oleje
- 1 žloutek
- 1 kávová lžička dijonské hořčice
- Sůl
- Pepř
- Olej z kaffirových listů
- Limetová šťáva z 1 limety
Rybí maso umeleme a dáme do mísy. Nakrájíme si cibuli a spolu se smetanou, vejcem, solamylem a rozpuštěným máslem přidáme k masu. Rychle nasekáme koriandr a chilli papričku. Přidáme do směsi a pečlivě promícháme. Směs necháme v lednici odležet 30 minut.
Poté si ze směsi vytvarujeme placičky. Pánev vyložíme pečícím papírem a na něm rozpustíme přepuštěné máslo. Vkládáme placičky a opékáme.
Mezi tím si uděláme speciální majonézu. Do misky dáme žloutek a hořčici. Šleháme a pomalu vléváme olej, až vznikne hustá emulze. Dochutíme solí a limetkovou šťávou.
Zdroj: Koláčky z candáta s aioli z kaffirových lístků; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1668-kolacky-z-candata-s-aioli-z-kaffirovych-listku/ [On-line 19.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář