reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kološvárské zelí

Perkelt:

  • 200 g plecka
  • 2 lžíce husího sádla
  • 1 středně velkou cibuli
  • 1 lžíci mleté sladké papriky
  • 2 lžičky rajského protlaku
  • 1 rajče
  • pasta z červené papriky
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 kg kyselého zelí
  • 100 g rýže
  • paprikovou klobásu
  • 3 krkovice nebo kotlety
  • 1 zakysanou smetanu
  • sůl

Nejdříve si připravíme perkelt. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, česnek a maso nakrájené na malé kousky. Přidáme rajský protlak, nakrájené rajče, podlijeme vodou a dusíme doměkka.

Naložené zelí udusíme se slaninou do poloměkka, přidáme předvařenou rýži, hotový perkelt, zakysanou smetanu a vše promícháme. Polovinou směsi naplníme zapékací misku, poklademe kolečky klobásy, přidáme druhou polovinu směsi a navrch naklepané a osolené vepřové krkovice nebo kotlety.

Pečeme přikryté asi 25 minut v troubě na zhruba 200 stupňů, poté vyjmeme, ozdobíme zakysanou smetanou a ještě asi 20 minut dopékáme.

Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/kolosvarske-zeli.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.