reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Konfitovaná kachna na žemlovém knedlíčku

kachna

  • 1 kachna
  • sůl
  • voda na podlití
  • 0,7 l červeného portského vína
  • snítka tymiánu

na podávání

  • brusinky sterilované, ovocné nebo cibulové chutney

Kachnu dobře nasolíme, podlijeme trochou vody a upečeme doměkka a dozlatova. Necháme vychladnout, obereme, nakrájíme najemno, vložíme do hrnce společně s výpekem a vydusíme – restujeme do úplného rozpadnutí masa. Podléváme průběžně červeným portským vínem, na závěr dochutíme čerstvým tymiánem.

Poté necháme vychladit, vkládáme na žemlový knedlíček, doplníme sterilovanými brusinkami nebo chutney.

žemlový knedlík

  • 300 g starších žemlí
  • asi 200 ml smetany
  • 2 žloutky
  • 20 g másla
  • 40 g hrubé mouky
  • hrst petrželky kudrnky
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • sníh ze 2 bílků

Žemle nakrájíme na kostičky, zalijeme smetanou s rozšlehanými žloutky a necháme prosáknout. Přidáme rozpuštěné máslo, mouku, nasekanou petrželku, ochutíme muškátovým oříškem, solí a vmícháme vyšlehaný sníh.

Zdroj: Konfitovaná kachna na žemlovém knedlíčku; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/710-konfitovana-kachna-na-zemlovem-knedlicku/ [On-line 11.01.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.