reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Konfitované jehněčí s jarní nádivkou

8 porcí

  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • ½ menšího celeru
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 cibule
  • 1,5 kg jehněčí kýty
  • 6 kuliček jalovce
  • 4 snítky tymiánu
  • sůl
  • 2−3 lžíce husího sádla
  • 0,75 l červeného vína

Uvedenou zeleninu nakrájíme nahrubo. Kýtu nakrájíme na jednoporcové špalíčky.

Jalovec nadrtíme a spolu s lístečky tymiánu a solí ho vetřeme do masa.

V pekáči opečeme na sádle nejprve maso z obou stran, vyjmeme ho a ve výpeku opečeme zeleninu do zlatohnědé barvy. K zelenině vložíme maso, zalijeme vínem, přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 120 °C 5−6 hodin. Podáváme s nádivkou.

Nádivka

  • 80 g selské slaniny
  • 5 žemlí
  • 4 vejce
  • 2 hrsti plocholisté petrželky
  • 1 hrst libečku
  • 1 hrst bazalky
  • 4 lžíce dýňových semínek
  • 250 ml 33% smetany
  • muškátový oříšek
  • sůl

Slaninu a žemle nakrájíme na kostičky.

Slaninu vypečeme, přidáme k ní žemli a opečeme, odstavíme a zalijeme smetanou, necháme zchladnout.

Bylinky nasekáme, vmícháme do zvolna vyšlehaných vajec spolu s dýňovým semínkem, ochutíme strouhaným muškátovým oříškem a solí.

K žemlím vlijeme ochucená vejce, zamícháme a vše přelijeme do vymazaného pekáče (můžeme vysypat ještě strouhankou) a pečeme při 185 °C dozlatova.

Zdroj: Konfitované jehněčí s jarní nádivkou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1581-konfitovane-jehneci-s-jarni-nadivkou/  [On-line 11.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.