reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Konfitovaný bůček

Ingredience:

  • 1 kg libovějšího vepřového boku bez kosti
  • snítky rozmarýnu
  • kmín
  • 1 lžíce medu
  • 1 kostka sádla
  • 6 stroužků česneku
  • několik jarních cibulek
  • sůl a pepř

 Bramborové špalíčky:

  • 6 větších brambor
  • 200-250 g hrubé mouky
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • Dušené zelí:
  • 1 bílé zelí
  • 2 lžíce sádla nebo olej
  • cukr (podle chuti)
  • 1 lžička kmínu
  • 1 vařená brambora
  • ocet dle chuti
  • sůl a pepř

1.Bůček nakrájíme na stejné větší kousky, maso osolíme, okmínujeme, opepříme. Připravíme si zapékací misku. Rozpustíme si tolik sádla, aby bylo maso ponořené. Do nádoby přidáme česnek, jarní cibulku a rozmarýn. Zapékací nádobu dáme do trouby na 80stupňů zhruba na 8-9 hodin péct do trouby. Když je maso hotové, necháme je vychladnout a počkáme, až šťáva klesne ke dnu. Poté, co tuk ztuhne, vyndáme maso a výpek přendáme na pánev. Přidáme maso a spolu to pěkně opečeme na pánvi, ke konci dáme ještě lžíci medu.

2. Bramborové špalíčky: Brambory uvaříme ve slupce, nejlépe den předem. Studené brambory oloupeme a nastrouháme najemno, přidáme dvěvejce a krupičku podle potřeby. Z několika kousků těsta uválíme dlouhé „hady“, které naporcujeme na špalíčky a ty vaříme zhruba 5-8 minut v osolené vodě – hotové jsou, když vyplavou na hladinu.

3. Hlávku bílého zelí zbavíme košťálu a nakrájíme na proužky. V širším kastrolu si na omastku osmažíme cibulku, přidáme nakrájené zelí a chvilinku společně restujeme, přilijeme vodu, aby se zelí dusilo. Přidáme kmín, podle chuti cukr, sůl, ocet, zakryjeme, dusíme a hlídáme! Když je zelí skoro měkké, na konci zahustíme nastrouhanou uvařenou bramborou.

Zdroj: Konfitovaný bůček; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/konfitovany-bucek [On-line 03.09.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.