Ingredience
- 1 cibule
- 50 g másla
- 50 g hladké mouky
- 250 ml zeleninového vývaru
- 500 ml mléka
- 100 ml smetany
- 4 lžíce nasekaného kopru
- cukr
- ocet
- sůl
- nové brambory
- 4 vejce
Na másle si zesklovaťte cibuli a zaprašte ji hladkou moukou. Zásmažku zalijte studeným vývarem, promíchejte, přidejte mléko a asi 10 minut provařte. Omáčku ochuťte solí, octem a cukrem, umixujte a zjemněte smetanou. Poté do omáčky vmíchejte nasekaný kopr a nechejte ji krátce probublat.
Podávejte s bramborem a vejcem.
Zdroj: Koprová omáčka s novými bramborami; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2683-koprova-omacka-s-novymi-bramborami/ [On-line 04.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář