- 2/3 domácí paštiky
1/3 másla
na vinný rosol:
- 2 dcl bílého vína
2 dcl drůbežího vývaru
20 g želatiny
cukr
sůl
bílý pepř
na medovou zálivku:
- med
olivový olej
bílý vinný ocet
sůl
bílý pepř
Nejdříve si přípravíme vinný rosol:
Želatinu necháme nabobtnat v ledové vodě, slijeme a rozpustíme v mikrovlnné troubě nebo vodní lázni. Suché bílé víno se silným drůbežím vývarem zahřejeme a do něj vmícháme rozpuštěnou želatinu. Vše dochutíme solí, pepřem a cukrem, nalijeme na plech vyložený potravinářskou fólií a dáme do chladu. A než rosol ztuhne, připravíme si medovou zálivku, která předkrm skvěle doplní.
Med, panenský olivový olej, vinný ocet, trochu soli a pepře rozmixujeme nebo rozšleháme metličkou v homogenní zálivku, kterou dáme do ledničky vychladit.
Dva díly vychlazené domácí paštiky rozšleháme s dílem povoleného másla a touto směsí pomocí cukrářského sáčku naplníme košíčky. Ty jsme pekli v silvestrovském díle a recept na ně najdete na webových stránkách našeho pořadu u dílu Silvestrovské překvapení.
Naplněné košíčky ozdobíme například lístkem polníčku a plátky ředkviček a na talíři je doplníme kousky okurek a vinného rosolu, který zlehka přelijeme medovou zálivkou.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/134-kosicky-plnene-pastikou-s-vinnym-rosolem/
Poslední tip, trik či komentář