reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Košíčky plněné paštikou s vinným rosolem

  • 2/3 domácí paštiky
    1/3 másla

na vinný rosol:

  • 2 dcl bílého vína
    2 dcl drůbežího vývaru
    20 g želatiny
    cukr
    sůl
    bílý pepř

na medovou zálivku:

  • med
    olivový olej
    bílý vinný ocet
    sůl
    bílý pepř

Nejdříve si přípravíme vinný rosol:
Želatinu necháme nabobtnat v ledové vodě, slijeme a rozpustíme v mikrovlnné troubě nebo vodní lázni. Suché bílé víno se silným drůbežím vývarem zahřejeme a do něj vmícháme rozpuštěnou želatinu. Vše dochutíme solí, pepřem a cukrem, nalijeme na plech vyložený potravinářskou fólií a dáme do chladu. A než rosol ztuhne, připravíme si medovou zálivku, která předkrm skvěle doplní.
Med, panenský olivový olej, vinný ocet, trochu soli a pepře rozmixujeme nebo rozšleháme metličkou v homogenní zálivku, kterou dáme do ledničky vychladit.
Dva díly vychlazené domácí paštiky rozšleháme s dílem povoleného másla a touto směsí pomocí cukrářského sáčku naplníme košíčky. Ty jsme pekli v silvestrovském díle a recept na ně najdete na webových stránkách našeho pořadu u dílu Silvestrovské překvapení.
Naplněné košíčky ozdobíme například lístkem polníčku a plátky ředkviček a na talíři je doplníme kousky okurek a vinného rosolu, který zlehka přelijeme medovou zálivkou.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/134-kosicky-plnene-pastikou-s-vinnym-rosolem/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.