Ingredience
- rajčata 5 kusů
- 16 tmavých oliv či 8 sušených rajčat 1 dávka
- strouhaná mozzarella 125 g
- červené pesto 90 g
- eidam 50 g
- rozetřené stroužky česneku 1 dávka
- strouhaný parmazán 4 lžíce
- sušené oregano 1 hrst
- hladká mouka 175 g
- změklé máslo 90 g
- sůl 1 lžička
- voda 1 dávka
Mouku smícháme se solí a s máslem nakrájeným na kostičky. Zpracováváme v robotu či v ruce. Do drolivého těsta přidáme čtyři lžíce vody, čímž se nám spojí. Dáme odležet do ledničky.
Rajčata nařízneme, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slejeme přebytečnou šťávu. Smícháme s eidamem, mozzarellou, česnekem utřeným se solí, lžící pesta a oreganem. Dosolíme dle chuti.
Z těsta vyváleného na 1–2 mm vykrajujeme kolečka a vkládáme do vymazaných forem. Vymažeme lžičkou pesta, naplníme náplní, posypeme parmazánem a dáme zapékat na cca 20 minut na 200 °C.
Zdroj: Zapečené lodičky plněné kuřecím masem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kosicky-ze-stredomori [On-line 18.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář