- 4 vepřové kotlety
- 8 brambor
- mletá červená paprika
- pepř, sůl
- 2 smetany ke šlehání
- máslo na vymazání pekáče.
Kotlety (nejlépe vykostěné) naklepeme a zalijeme šlehačkou. Necháme je alespoň chvíli v chladu odležet. Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a polovinou pokryjeme dno pekáče vymazaného máslem. Poprášíme je paprikou, osolíme, opepříme, na brambory rozložíme kotlety a pokryjeme je druhou polovinou nakrájených brambor, opět osolíme, okořeníme a vše zalijeme šlehačkou, ve které jsme marinovali kotlety. Pekáč přikryjeme poklicí nebo uzavřeme alobalem a pečeme při 180-200 °C asi hodinu a půl, až je vše měkké. Nakonec necháme pekáč odkrytý a dopečeme dočervena.
Poslední tip, trik či komentář