reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kotlety ve šlehačce

 

  • 4 vepřové kotlety
  • 8 brambor
  • mletá červená paprika
  • pepř, sůl
  • 2 smetany ke šlehání
  • máslo na vymazání pekáče.

Kotlety (nejlépe vykostěné) naklepeme a zalijeme šlehačkou. Necháme je alespoň chvíli v chladu odležet. Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a polovinou pokryjeme dno pekáče vymazaného máslem. Poprášíme je paprikou, osolíme, opepříme, na brambory rozložíme kotlety a pokryjeme je druhou polovinou nakrájených brambor, opět osolíme, okořeníme a vše zalijeme šlehačkou, ve které jsme marinovali kotlety. Pekáč přikryjeme poklicí nebo uzavřeme alobalem a pečeme při 180-200 °C asi hodinu a půl, až je vše měkké. Nakonec necháme pekáč odkrytý a dopečeme dočervena.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.