reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kotlety zapečené se zelím

Potřebujeme:

  • hlávku zelí,
  • kotlety,
  • šalvěj,
  • 1 dl smetany,
  • 1 dl bílého vína,
  • máslo,
  • sýr na strouhání ementálského typu,
  • sůl, pepř

Tvarohové noky:

  • 250 g tučného tvarohu,
  • 250 g hladké mouky,
  • 4 vejce,
  • sůl

Zelí nakrouháme, spaříme, slijeme a zalijeme smetanou, přidáme lžíci másla, osolíme, opepříme, přidáme šalvěj, zamícháme a necháme dusit.

Kotlety naporcujeme, osolíme, opepříme a opečeme na másle. Kotlety vyndáme. Do výpeku nalijeme víno a přidáme do zelí.

Pekáč vymažeme máslem, dáme vrstvu zelí, na něj kotlety a opět vrstvu zelí. Vše zasypeme strouhaným sýrem a navrch přidáme oříšek másla. Poté dáme do trouby na 180 °C na 40 minut.

Tvarohové nohy si připravíme tak, že rozšleháme vejce, přidáme tvaroh, rozmícháme, přidáme mouku, opět zamícháme a osolíme. Těsto necháme chvilku odpočinout, poté ho nalijeme na prkénko a z prkénka nožem děláme noky, které rovnou krájíme do vroucí vody. Vaříme, až vyplavou na povrch.

Zdroj: Kotlety zapečené se zelím; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/kotlety-zapecene-se-zelim.html [On-line 31.03.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.