reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kozí brada

 

  • 1 a ½ l vody nebo vývaru
  • 1/4 hlávky zelí
  • 2 větší brambory
  • 2 dl smetany
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 100 g salámu
  • 50 g slaniny
  • máslo
  • sůl
  • kmín
  • pepř a ocet podle chuti

Do vařící osolené a okmínované vody dáme vařit brambory nakrájené na kostky a na větší trojúhelníky nakrájené zelí. Když jsou brambory skoro měkké, přilijeme smetanu s rozmíchanou moukou, dochutíme octem a pepřem. Zvlášť rozpustíme nakrájenou slaninu a na ní dokřupava osmažíme nakrájený salám, přisypeme do polévky a před podáváním přidáme lžíci čerstvého másla.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.