Ingredience
- 2 ks hnědého kraba
Na várku:
- 1 menší celer
- 1 fenykl
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 2 dl bílého vína
- 1 citron
- 1 pomeranč
- Celý černý pepř
- Sůl
- Šafrán
- 1 celá skořice
Do hrnce s vodou dáme skořici, sůl, nakrájenou zeleninu, víno, pomeranč, citron a kraba. Uvařeného kraba zchladíme a vyloupeme maso.
Uvařené krabí maso můžeme použít jako základ pro další recepty, například krabí koktejl z hnědého kraba a z tyčinek surimi.
Zdroj: Krab vařený ve várce; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2430-krab-vareny-ve-varce/ [On-line 08.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář