reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

KRAFLE

těsto:

  • 240 g Visy
  • 1/4 I vody
  • 240 g hladké mouky
  • 8 vajec

krém:

  • ¾ l mléka
  • 7 lžic hrubé mouky
  • 1 vanilkový cukr
  • 360 g Visy
  • 360 g másla
  • 200 g cukru moučka
  • rum
  • cukr moučka na pocukrování

Visu dáme vařit s vodou, za prudkého varu vsypeme najednou mouku, řádně promícháme a odstavíme. Vmícháme jedno vejce po druhém (nejlépe v hnětači) a propracujeme. Na pomaštěný plech tvoříme lžičkou malé kopečky (asi 4X3 ks), které není třeba záměrně tvarovat – zajímavý vzhled získají samy vyfouknutím těsta při pečení. Pečeme v silně rozpálené troubě (neotvírat 5 min.!), pak teplotu zmírníme a pečeme dozlatova (10—15 min. celkem). Krafle musí být dostatečně vysušené. Při přípravě krému si uvaříme hustou kaši z mléka, hrubé mouky a vanilkového cukru, za občasného míchání ji necháme vychladnout. Mezitím si vyšleháme Visu s máslem a moučkovým cukrem, vmícháme vychladlou kaši a ochutíme rumem. Upečené krafle nakrojíme, naplníme krémem a pocukrujeme. Nepříliš náročným způsobem tak získáme sváteční zákusky ke kávě nebo čaji v množství asi 90 kusů. Upečené krafle můžeme též naplnit slanou pomazánkou, například z Nivy, výborně se pak hodí k vínu.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.