Těsto:
- 240 g mouky
- 160 g másla
- 80 g cukru
- 2 vaječné žloutky
- sůl
Náplň:
- 800 g tvarohu
- 100 ml smetany
- 4 vajíčka
- 350 g práškového cukru
- 3 lžíce mouky
- 1 lžíce vanilkového cukru
- 1 vaječný žloutek
Poleva:
- 50 g práškového cukru
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce horké vody
Výrobu těsta začneme tím, že si mouku dobře smícháme s máslem. Přisypeme cukr, přidáme vaječné žloutky a špetku soli. Těsto důkladně prohněteme a na půl hodiny vložíme do chladničky.
Tvaroh propasírujeme přes cedník a smícháme jej se smetanou a moukou. Ve čtyřech vaječných žloutcích si rozšleháme oba druhy cukru a po malých dávkách k nim přimícháme tvarohovou hmotu.
Z vaječných bílků si ušleháme tuhý sníh, který opatrně přimícháme ke krému.
Z poloviny těsta si upečeme spodek koláče, a ten potom potřeme tvarohovou hmotou. Ze zbylého těsta pak krájíme proužky široké 2 centimetry a skládáme z nich mřížku na povrch koláče. Potom horní plochu koláče potřeme rozšlehaným vaječným žloutkem a pečeme asi 1 hodinu v předehřáté troubě.
Práškový cukr si s horkou vodou a citronovou šťávou utřeme do hladka a pomažeme jím povrch upečeného a vychladlého koláče.
Zdroj: TV paprika Chuti monarchie http://tvpaprika.hu/cs/node/3821
Poslední tip, trik či komentář