Potřebujeme:
- 4 králičí hřbety,
- 1 kuřecí prsíčko,
- 2 lžičky pikantní hořčice,
- 16 plátků kvalitní slaniny,
- 2 lžíce olivového oleje,
- 200 ml smetany ke šlehání
- 200 g čerstvých nebo 20 g sušených hub,
- 150 g másla,
- 20 šalvějových lístků,
- 150 ml portského nebo dezertního bílého vína,
- 50 ml brandy,
- brambory,
- petržel,
- sůl, pepř
Králičí hřbety vykostíme a očistíme. Očištěné válečky osolíme, opepříme a krátce opečeme na olivovém oleji. Houby pokrájíme a opečeme na másle – solíme až na konci, aby nepustily vodu. Ořez a pokrájené kuřecí prsíčko osolíme, opepříme, přidáme houby, smetanu a brandy a rozmixujeme. Na fólii dáme plátky slaniny, na ně fáš, lístky šalvěje a opečené hřbety. Zabalíme do válečku, utáhneme a dáme do pařáku vařit na 15 minut. Poté hřbety vyjmeme, rozbalíme, opečeme na másle a výpek zastříkneme vínem. Podáváme s petrželovým bramborem.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/kralici-hrbet-s-houbovou-fasi-30-9-2010.html
Poslední tip, trik či komentář