reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Králičí hřbet s houbovou fáší

Potřebujeme:

  • 4 králičí hřbety,
  • 1 kuřecí prsíčko,
  • 2 lžičky pikantní hořčice,
  • 16 plátků kvalitní slaniny,
  • 2 lžíce olivového oleje,
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 200 g čerstvých nebo 20 g sušených hub,
  • 150 g másla,
  • 20 šalvějových lístků,
  • 150 ml portského nebo dezertního bílého vína,
  • 50 ml brandy,
  • brambory,
  • petržel,
  • sůl, pepř

Králičí hřbety vykostíme a očistíme. Očištěné válečky osolíme, opepříme a krátce opečeme na olivovém oleji. Houby pokrájíme a opečeme na másle – solíme až na konci, aby nepustily vodu. Ořez a pokrájené kuřecí prsíčko osolíme, opepříme, přidáme houby, smetanu a brandy a rozmixujeme. Na fólii dáme plátky slaniny, na ně fáš, lístky šalvěje a opečené hřbety. Zabalíme do válečku, utáhneme a dáme do pařáku vařit na 15 minut. Poté hřbety vyjmeme, rozbalíme, opečeme na másle a výpek zastříkneme vínem. Podáváme s petrželovým bramborem.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/kralici-hrbet-s-houbovou-fasi-30-9-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.