Ingredience
- 2 králičí hřbety
- 1 lžíce tymianové pasty
- 100 g plátků slaniny
- 100 ml bílého vína
- 50 g másla
- 100 g černé čočky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 mrkev
- 1 pastiňák
- 1 šalotka
- 1 lžíce vinného octa
- Sůl
- Pepř
- Lžička cukru
Hřbet králíka vykostíme, pomažeme tymiánovou pastou, osolíme a opepříme. Maso obalíme ve slanině a zlehka opečeme. Následně králíka přendáme na 12 až 15 minut do trouby, kterou máme předehřátou na 180 stupňů.
Šalotku nakrájíme a do sklovata orestujeme v další pánvi. Poté přidáme nadrobno nakrájenou mrkev a pastiňák. Orestujeme, přisypeme cukr a necháme zkaramelizovat. Až zelenina zhnědne, zalijeme vínem a vodou a zaklopíme poklicí. Jakmile zelenina změkne, přisypeme předvařenou čočku. Osolíme, zakápneme octem a přidáme máslo.
Králičí hřbety vytáhneme, dáme na sporák a podlijeme vínem. Víno zredukujeme a přidáme také trochu másla.
Zdroj: Králičí hřbet v anglické slanině; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2351-kralici-hrbet-v-anglicke-slanine// [On-line 01.02.2014]
Poslední tip, trik či komentář