reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

Králičí hřbet v anglické slanině

Ingredience

  • 2 králičí hřbety
  • 1 lžíce tymianové pasty
  • 100 g plátků slaniny
  • 100 ml bílého vína
  • 50 g másla
  • 100 g černé čočky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 mrkev
  • 1 pastiňák
  • 1 šalotka
  • 1 lžíce vinného octa
  • Sůl
  • Pepř
  • Lžička cukru

Hřbet králíka vykostíme, pomažeme tymiánovou pastou, osolíme a opepříme. Maso obalíme ve slanině a zlehka opečeme. Následně králíka přendáme na 12 až 15 minut do trouby, kterou máme předehřátou na 180 stupňů.

Šalotku nakrájíme a do sklovata orestujeme v další pánvi. Poté přidáme nadrobno nakrájenou mrkev a pastiňák. Orestujeme, přisypeme cukr a necháme zkaramelizovat. Až zelenina zhnědne, zalijeme vínem a vodou a zaklopíme poklicí. Jakmile zelenina změkne, přisypeme předvařenou čočku. Osolíme, zakápneme octem a přidáme máslo.

Králičí hřbety vytáhneme, dáme na sporák a podlijeme vínem. Víno zredukujeme a přidáme také trochu másla.

Zdroj: Králičí hřbet v anglické slanině; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2351-kralici-hrbet-v-anglicke-slanine// [On-line 01.02.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.