Ingredience
- 2 králičí stehna
- Králičí skelet
- Králičí droby
- Nové koření
- 100 g mrkve
- 100 g petržele
- Celer
- 50 g pórku
- 50 g másla
- 40 g hladké mouky
- 100 ml 31% smetany
- 50 g vlasových nudlí
- Sůl
- Pepř
- Muškátový oříšek
- Tymián
- Petrželka
Vykostíme si králičí stehna, z kostí uvaříme vývar a přidáme králičí droby. Hotový vývar scedíme a necháme vychladnout.
Na másle orestujeme mrkev, cibuli a petržel, zaprášíme moukou a vytvoříme jíšku. Jíšku zalijeme vývarem, dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a tymiánem, vaříme 20 minut.
Polévku rozmixujeme, zjemníme smetanou, přidáme do ní králičí droby, nastrouhanou mrkev, petržel a nudle. Nakonec polévku ozdobíme petrželkou a dodáme knedlíčky.
Zdroj: Králičí kaldoun; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2579-kralici-kaldoun/ [On-line 23.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář