reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Králičí kaldoun

Ingredience

  • 2 králičí stehna
  • Králičí skelet
  • Králičí droby
  • Nové koření
  • 100 g mrkve
  • 100 g petržele
  • Celer
  • 50 g pórku
  • 50 g másla
  • 40 g hladké mouky
  • 100 ml 31% smetany
  • 50 g vlasových nudlí
  • Sůl
  • Pepř
  • Muškátový oříšek
  • Tymián
  • Petrželka

 

Vykostíme si králičí stehna, z kostí uvaříme vývar a přidáme králičí droby. Hotový vývar scedíme a necháme vychladnout.

Na másle orestujeme mrkev, cibuli a petržel, zaprášíme moukou a vytvoříme jíšku. Jíšku zalijeme vývarem, dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a tymiánem, vaříme 20 minut.

Polévku rozmixujeme, zjemníme smetanou, přidáme do ní králičí droby, nastrouhanou mrkev, petržel a nudle. Nakonec polévku ozdobíme petrželkou a dodáme knedlíčky.

Zdroj: Králičí kaldoun; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2579-kralici-kaldoun/ [On-line 23.04.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.