reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

KRÁLIČÍ STEHNA NA DIJONSKÉ HOŘČICI

Suroviny:

  • 2 králičí stehna
  • řapíkatý celer
  • mrkev
  • šalotka
  • pórek
  • stroužek česneku
  • 2 dl bílého vína
  • vývar
  • smetana
  • dijonská hořčice
  • máslo
  • rostlinný olej
  • sůl, pepř
  • rozmarýn

Na oleji a trošce másla orestujeme osolená a opepřená králičí stehna. Jakmile chytnou zlatavou barvu, vyndáme je a v hrnci orestujeme zeleninu nakrájenou na kostičky (česnek nasekáme najemno). Až zelenina změkne, vrátíme do hrnce stehna, přidáme snítku rozmarýnu a zalijeme bílým vínem. Víno se po chvilce odpaří, můžeme přilít vývar, asi do ¾. Necháme zavařit, poté plamen stáhneme a necháme pomalu vařit do měkka, cca 45 minut.

Po uplynulé době maso vyjmeme a tekutinu přecedíme. Do hladké omáčky zamícháme trošku jíšky, aby zhoustla. Přidáme dvě lžíce dijonské hořčice a kapku smetany, nakonec přimícháme kousek másla a maso v omáčce necháme krátce prohřát.

Servírujeme například s bramborami, těstovinami, se zeleninou, k omáčce se hodí cokoliv.

Zdroj: KRÁLIČÍ STEHNA NA DIJONSKÉ HOŘČICI; Teď vaří  šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/sef-upravoval-kralika-zde-vsechny-jeho-recepty?special=758795 [On-line 03.11.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.