Suroviny:
- 2 králičí stehna
- řapíkatý celer
- mrkev
- šalotka
- pórek
- stroužek česneku
- 2 dl bílého vína
- vývar
- smetana
- dijonská hořčice
- máslo
- rostlinný olej
- sůl, pepř
- rozmarýn
Na oleji a trošce másla orestujeme osolená a opepřená králičí stehna. Jakmile chytnou zlatavou barvu, vyndáme je a v hrnci orestujeme zeleninu nakrájenou na kostičky (česnek nasekáme najemno). Až zelenina změkne, vrátíme do hrnce stehna, přidáme snítku rozmarýnu a zalijeme bílým vínem. Víno se po chvilce odpaří, můžeme přilít vývar, asi do ¾. Necháme zavařit, poté plamen stáhneme a necháme pomalu vařit do měkka, cca 45 minut.
Po uplynulé době maso vyjmeme a tekutinu přecedíme. Do hladké omáčky zamícháme trošku jíšky, aby zhoustla. Přidáme dvě lžíce dijonské hořčice a kapku smetany, nakonec přimícháme kousek másla a maso v omáčce necháme krátce prohřát.
Servírujeme například s bramborami, těstovinami, se zeleninou, k omáčce se hodí cokoliv.
Zdroj: KRÁLIČÍ STEHNA NA DIJONSKÉ HOŘČICI; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/sef-upravoval-kralika-zde-vsechny-jeho-recepty?special=758795 [On-line 03.11.2014]
Poslední tip, trik či komentář