reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Králičí stehna pečená na víně se šalotkami a bulgur s rozinkami

4 porce

  • 4 králičí stehna
  • 80 g špeku
  • 50 ml slunečnicového oleje
  • 500 g šalotek
  • 4 bobkové listy
  • 1 lžička drceného nového koření a pepře
  • snítka tymiánu a rozmarýnu
  • 100 g cukru
  • 400 ml bílého vína
  • sůl

Králičí stehna prošpikujme klínky špeku a na troše oleje opečeme z obou stran a přendáme do pekáče.

Na rozpáleném základu opečeme půlky oloupaných šalotek, přidáme bobkový list, koření a bylinky, zasypeme cukrem, necháme zkaramelizovat, podlijeme vínem, osolíme, přivedeme k varu a nalijeme na králíka. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C asi 1,5 hodiny.

Podáváme s bulgurem (viz níže) nebo šťouchanými brambůrky s česnekem a mladou cibulkou.

Bulgur s rozinkami

  • 200 g bulguru
  • 400 ml zeleninového vývaru nebo vody
  • 100 g rozinek
  • 50 g másla
  • sůl

Bulgur zalijeme vroucím vývarem nebo vodou, promícháme a necháme vstřebat všechnu tekutinu. Na másle osmahneme rozinky a vmícháme do bulguru, podle chuti trošku osolíme.

Zdroj: Králičí stehna pečená na víně se šalotkami a bulgur s rozinkami; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1595-kralici-stehna-pecena-na-vine-se-salotkami-a-bulgur-s-rozinkami/  [On-line 17.05.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.