Ingredience
- 4 králičí stehna
- 1 lžička kmínu
- Sůl
- Pepř
- Hladká mouka na obalení
- 2 cibule
- 100 g uzené slaniny
- 50 g másla
- 50 ml oleje
- Bílý francouzský chléb
Králičí stehna očistíme a nařízneme u kosti. Maso potřeme olejem, osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce.
Cibuli oloupeme a spolu se slaninou nakrájíme. V pánvi si rozehřejeme máslo a začneme restovat slaninu. Po chvíli přidáme králíka a opékáme. Rozmáčkneme česnek tak, aby ještě zůstal v celku, a přidáme ho ke stehnům. Počkáme asi minutku a přidáme cibuli. Králičí stehna opečeme po obou stranách. Orestovaného králíka se slaninou a cibulí přendáme do pekáče. Vložíme do trouby a pečeme asi 2,5 hodiny při 185 °C. Doporučujeme pekáč přikrýt poklicí, aby se maso nevysušilo.
Glazovaná karotka
Ingredience
- 500 g karotky
- 1 lžíce třtinového cukru
- 100 g másla
- Čerstvý estragon
- Sůl
Karotku očistíme a nakrájíme. Vložíme ji do vroucí vody, minutu povaříme a hned vyndáme. V pánvi začneme rozehřívat cukr na karamel. Až se rozpustí, přidáme máslo. Mícháme tak dlouho, až se máslo spojí s rozehřátým cukrem. Přisypeme karotku a restujeme, dokud se neztratí karamelové hrudky. Přidáme nasekaný estragon a sůl a pár sekund ještě mícháme.
Zdroj: Králičí stehna s glazovanou karotkou; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1711-kralici-stehna-s-glazovanou-karotkou/ [On-line 20.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář