Suroviny:
- králičí přední běhy
- 2 stroužky česneku
- půlka cibule
- mrkev
- fenykl
- rajče
- bílé víno
- těstoviny torti
- máslo
- parmazán
- olivový olej
- sůl, pepř
V hrnci rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm rozmáčknutý česnek.
Mrkev nakrájíme na tenké plátky a přihodíme k česneku, přidáme také půlku cibule v celku, jen pro jemnou chuť.
Králičí nožky dáme do hrnce k zelenině, osolíme a opepříme a necháme zatáhnout.
Na tenoučké plátky nakrájíme kousek fenyklu a přihodíme do hrnce, stejně tak na kostičky nakrájené rajče.
Obsah hrnce zalijeme asi 1 dl bílého vína a necháme dusit pod pokličkou do měkka.
Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny torti a poté je smícháme s králičím masem a zeleninou. Dochutíme kapkou olivového oleje a malým kouskem másla. Nastrouháme parmazán a vše promícháme. Servírujeme zakápnuté olejem a zastrouhané parmazánem, ozdobíme snítkou z fenyklu.
Zdroj: Králík a těstoviny s fenyklem; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/sef-upravoval-kralika-zde-vsechny-jeho-recepty?special=758795 [On-line 03.11.2014]
Poslední tip, trik či komentář