reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Králík Braillon

  • zadní králičí maso
  • hořčice
  • 250ml bílého vína
  • 250ml smetany
  • 5 lžic oleje
  • pepř
  • sůl

Do pekáče vlijeme tři lžíce oleje a vložíme králičí maso. Králíka ze všech stran potřeme hořčicí. Zbytkem oleje maso polejeme a v horké troubě opečeme ze všech stran.

Pak osolíme, opepříme, zalijeme vínem a ve středně teplé troubě dusíme asi hodinu doměkka. Upečeného králíka narovnáme na teplou mísu a do pekáče nalijeme smetanu, do které seškrábeme připečené, zkaramelizované zbytky po stranách pekáče.

Tak vznikne hnědavá omáčka, kterou králíka polijeme.

Zdroj: http://www.labuznik.com/recept/kralik-braillon/ [on-line 20.9.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.