- 2 cibule
- sůl
- 1 celer
- 5 mrkví
- česnek 5 stroužků
- bobkový list 4 kusy
- nové koření 6 kuliček
- kmín
- petržel 2 kusy
- pepř celý 6 kuliček
- jablko 1 kus
- jalovec 6 kuliček
- špek 200 g
- víno 1 l
Králíka odblaníme, vykrojíme přední a zadní stehna a hřbet. Kousky namočíme na chvilku do vody. Mezitím nakrájíme zeleninu, jablko, špek a česnek. Vyndáme maso z vody, osušíme a kusy prošpikujeme špekem a na plátky nakrájeným česnekem.
Dáme na dva dny uležet. Vezmeme pekáč, nalijeme do něj víno se zeleninou a jablkem a na zeleninu dáme maso. Přikryjeme vrchním pekáčem a pečeme při 200 stupních 6 až 7 hodin. Podléváme.
Nový brambor oškrábeme, nakrájíme a dáme vařit. Přidáme kmín a sůl.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kralik-na-divoko-novy-brambor [On-line 17.10.20110]
Poslední tip, trik či komentář