reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Králík na divoko, nový brambor

  • 2 cibule
  • sůl
  • 1 celer
  • 5 mrkví
  • česnek 5 stroužků
  • bobkový list 4 kusy
  • nové koření 6 kuliček
  • kmín
  • petržel 2 kusy
  • pepř celý 6 kuliček
  • jablko 1 kus
  • jalovec 6 kuliček
  • špek 200 g
  • víno  1 l

Králíka odblaníme, vykrojíme přední a zadní stehna a hřbet. Kousky namočíme na chvilku do vody. Mezitím nakrájíme zeleninu, jablko, špek a česnek. Vyndáme maso z vody, osušíme a kusy prošpikujeme špekem a na plátky nakrájeným česnekem.

Dáme na dva dny uležet. Vezmeme pekáč, nalijeme do něj víno se zeleninou a jablkem a na zeleninu dáme maso. Přikryjeme vrchním pekáčem a pečeme při 200 stupních 6 až 7 hodin. Podléváme.

Nový brambor oškrábeme, nakrájíme a dáme vařit. Přidáme kmín a sůl.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kralik-na-divoko-novy-brambor [On-line 17.10.20110]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.